zaterdag 25 oktober 2014

Mooie woorden


Maak een lijstje met woorden; indrukwekkend, poëtisch. Een woord dat je zelf prachtig vindt.

 

Zotterik, schouwspel, tranendal, natuurgeweld, fenomeen, Utopia, geestdrift, smeltkroes, flierefluiter, lumineus.

 


Ik kies één woord om over te schrijven: UTOPIA.

Dit woord wordt veel gebruikt door de reality serie op de televisie. Soms kijk ik er naar. De deelnemers hebben na bijna een jaar nog lang niet hun Utopia bereikt. Kun je het wel ooit bereiken?

Utopia of utopie.

Een utopie is nog altijd vrede in de wereld. Vrijheid voor iedereen, gelijkheid voor iedereen. Net als in de tv serie blijkt hoe lastig dit is. Zo veel mensen, zoveel meningen, normen en waarden of juist helemaal geen normen en waarden.

Je eigen Utopia zou haalbaar moeten zijn, maar een wereld-Utopia bereiken is nog een hele lange weg. We zijn in 2014 en zo lang is er al oorlog, haat en nijd en bevechten mensen elkaar. Als ieder nou zijn eigen Utopia creëert wordt de wereld vast beter.

 

Stel je bent ambassadeur van het woord Utopia. Hoe zorg je goed voor dat woord en hoe ga je het veel gebruiken.

 

Het is lastig om een grote groep mensen te bereiken. Hoe krijg je mensen op één lijn en wil ik dat wel. Is het niet beter als mensen zelf uitzoeken hoe ze de wereld kunnen verbeteren. Heel veel mensen zijn er al mee bezig. Oplossingen zoeken voor alle problemen met of zonder succes.

Laat ik maar mijn Utopia uitstralen in eigen kring. Wees goed voor elkaar, leven en laten leven en iedereen in zijn waarde laten. Af en toe een beetje coachen in de goede richting. Niet blijven dromen maar gaan voor je droom. Jezelf ontwikkelen en daardoor misschien een voorbeeld zijn voor anderen, Zoiets als: He, zo kan het ook. Maar absoluut geen belerend vingertje.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten